Aandacht voor opvoeding en spel

Algemeen wordt aangenomen dat tijdens de eerste levensjaren de basis wordt gelegd voor de latere persoonlijkheidsontwikkeling van het kind.

Daarom hecht ik veel belang aan de opvoeding door zoveel mogelijk een individuele benadering van elk kindje na te streven en aan de keuze van aangepast speelgoed en materiaal. Er staan dagelijks voorbereide activiteiten en vrij spel op ons programma. Er is geen verplichting om aan de activiteit deel te nemen. Toch is het leven in groep één van de grootste waarden van Snoezel.

Het is zeer belangrijk dat het kind van jongsaf de begrippen eerbied en hulpvaardigheid aanleert. Die persoonlijkheidsontwikkeling verloopt bij ons in een aangename, creatieve, leeftijdsgerichte en leerrijke sfeer.

Naast het spelen in de leefruimte komt ook het buitenspel op een zeer belangrijke plaats. Het terras en de zandbak, de tuin en het dierenpark ( pony, geitjes, cavia, konijn en poezen ) geven daartoe de ideale gelegenheid.

De leerrijke ontwikkeling omvat ondermeer: puzzelen, zingen, aanleren van woordjes, boekjes inkijken en luisteren naar verhalen, kleuren en schilderen. Kortom: de ideale voorbereiding voor de kleuterklas!